Sunday, November 18, 2007

Apache Logları Nasıl Temizlenir

apachenin access logları hem bize fikir verir kim geldi kim gitti bu siteye diye hemde şişer durur. logrotate veya değişik çözümleri vardır. windowsda hazır awstats ı çözmüşken bu loglarında şişmesini engelliyecek bir yöntem bakıyordum sonuçta bat dosyam hazır awstats ı düzenli çalıştırcak onu scheduled a eklediğimde düzenli rapor alıyor olucam fakat temizlenmeside ayrı bir dert.

önce bat dosyasından nasıl yapabilirim diye baktım. linuxde "echo '' > dosya" dediğimizde o dosyanın içeriği temizlenir dosyada silinmez başka kullanan varsa arıza çıkmaz. ama windowsda bu işi böyle yapabilecek bir komut bulamadım. sonuç awstats ın confunu okurken çıkdı normalde "PurgeLogFile=0" olan satırımızı "PurgeLogFile=1" yapınca log dosyası rapor alındıktan sonra temizleniyor.

evden server kurmaya devam şimdi bi uygulama yazim bakalım evdeki serverımla google amcayı ne derece etkileyebilcem :)

1 comment:

Unknown said...

echo >dosya diyince dosyanın içine ECHO açık yazıyor bu işe yaramayabilir bir başka yol olarak önceden hazırlanmış 0 baytlık bir dosyayı kullanarak type xdosya>dosya yazınca hedef dosya 0 bayt oluyor.

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...