Thursday, January 01, 2009

Ya linuxe taşınmak istersem

ki uzun zamandır düşünüyorum bunu. sonuçta linux sevdiğim bir işletim sistemi ki genelde yazılıma sevgi duymam :) neyse garip bir biçimde hoşlanıom linuxden. bi felsefesi var bi değeri var. windowsumdan hızlı çalışıo tabii bu ayrı bir artı. 3 senedir formatlamadığım windowsum bazen çok kanırıo basit msn de konuşurken msn kanırıo. chrome kullanırken chrome kanırıo. var bi derdi bakım yaptım falan ama yok düzelmedi. virüs falan kaynıodur zaten onada eminim. ama virüs koruması çalıştırırsam ayrı bir kaynak daha gidiyor.

neyse bu tip fikirler içindeyken dedim linuxe geçsem nerde kod yazarım. sonuçda bilgisayardaki olayım o oyun değil kod yazmayı seviom. tabii akla ilk gelen diller arası bi test(benchmark) bakmalıydım. pitonmu javamı diye soruyordum kendime. bide ne bulim cirlop gibi site böle diller arası testler ve sonuçlarıyla dolu.

bu testlerden anladığım oki java gerçekden uygun linuxde kod yazmak isteyene. IDE si var netbeans eclipse sonracıma hızda takıo. tek problem şu anki sitelerimin aspx den javaya dönmesi gerekki o iş gözümde büyüyo :) neyse bigün onuda çözerim.

1 comment:

Mavera said...

taşınma bebeğim, sıkıntılarının hepsini biliyorsun. Şimdi yeni sıkıntılarını 3 senede öğrenirsin ;)

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...