Monday, November 06, 2006

mysql java türkçe problemleri

utf 16 gelen bir xmliniz var eşek kadar olsa bunu nası mysql e insert ederim diye hep sorarsınız dimi kendnize :D neyse çok zaman aldı bunu adam gibi çözmesi not alem dedim birininde işine yarayabilir.

XMLbeans diye bir proje var onla xml i parse edebiliriz. şimdi dicenizki ula koca java adam gibi xml parse edecek alet edevatı vardır zaten içinde:) nede güzel düşündün onuda çözersen bana yolla

inst2xsd aletiyle xmlimizden xsd alırız burda dikkat edilecek yada benim ayağıma dolanan konu xml in boyu büyük olunca alet memory den çatlıo inst2xsd.cmd dosyasında java -Xmx1024M -classpath "%cp%" değişikliği yapılır bu sayede memory de istediği gibi at koştursun java. ordan bir xsd dosyası çıkar ki bunun modelleride var ben russian seviom :) inst2xsd -help derseniz -design altında 3 model çıkarabilio alet bu modellerde aslında kodsal nasıl ulaşacağınıza karar veriyorsunuz.

scomp aletiylede xmlbeans den jar elde etmek gerekiyor buda bize bi sürü kodu oluşturuyor ve jar halinde veriyor bu adımı çok seviom bi dünya zahmetten kurtarıyor. sonra gir netbeans e ekle jar ını çatır çatır xml kullan.

84mb lık xml i parse etmesi yaklaşık 5 saniye alıo bende ki bu çok güzel bir rakam desktop makine için

mysql e java dan türkçe karakter insert etmek istiosan kodundaki connection stringe "&useUnicode=true&characterEncoding=UTF-8" ekle git mysql table kolonlarından column charset inide latin 5 yap.

hadi kolay gele

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...