Wednesday, April 25, 2007

setup karmaşık işmiş, windows servisi uninstall etmekde

birincisi iki msi aynı anda kurulmuyor hala çözemedim ikinciside inno setup uninstall kısmı başka bi installer tarafından yönetmek açısından zormuş. vs.net 2005 ile setup projesi hazırlıyorum içine gerekenleri atıyorum kalkarken hepsi kalkmıo :)

habire bişeyler ekliyip giderken bakdımki xp makinesinde eski sürüm kalmış ve bi şekilde kalkmıo windows servisi halen var falan diyor. son sürüm üstüne yazmıoda kendisini. tabii regedit ve HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services pathi bulunur servis ismimizden bizim servis bulunur ve silinir. sonra restart istiyor. sonrasında kaldığınız yerden kurulma devam edebiliyorsunuz.

bu arada bi bat dosyanız varsa ve ondan mesela java da yazılmış bişeyleri çalıştırmak istiyorsunuz fakat cmd nin görünmesini istemiosunuz. "start java ebenSinifi" şeklinde yapabiliyoruz. start die bi komut var mış batch için :)

SWT kullanarak tek formluk bi uygulama yapıyorsunuz java da neden manyakmısınız bilmem neyse ben yaptım ve o uygulamanın allways on top olmasını istedim. swt çok güzel dokumante edilmemiş diğer java naneleri gibi :) ısınamadım gitti dökümantasyonu bokdan kendisi bokdan ben napim :) neyse "Shell shell = new Shell(display,SWT.ON_TOP);" yaparak allways on top veya "sShell = new Shell(SWT.MIN | SWT.ON_TOP);" ile hem allways on top hemde sadece min tuşu olan bir formunuz oluyor.

bu arada eclipse neden hala setup deploy nanesi yokki normal desktop java uygulamaları için. sanırım çok kimse desktopda java kullanmıo ondandır ehi :)

bide Jsmooth var. java dan exe yapacak bişeyler bakınır durrum bi kaç gündür. bu adam gibi yapıo ama wrapper. yani gerçekden exe olmuoda var olan jarları start etmeyi sağlıo. bide şu an ufak bir bug ı var nisan 7 den kalan release i debug windowu gösterio sürekli.

teknolojik geyiq ...

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...