Wednesday, May 09, 2007

odf docx ve can sıkıntısı

aslında yapmam gereken çok şey vardı fakat çok iş bunlatınca kendimi başka şeylere atıom. neyse bugünkü hikaye docx. bu ms office 2007 ile gelen bir format açık bir format openXML standardlarında bir nanemiş anladığım kadarıyla.

asıl yapmam gerekn işle ilgili aranırken bir tane docx dosyasına rastladım açmaya çalıştım açılmıo. bu tip durumlarda ilk hareket notepad gibi bişeyle açıp ilk 5 karaktere bir göz gezdirmek olur orda ne ise belli eder kendini. bi bakdım zip dosyası. yani docx aslında ziplenmiş bir dosya açtım bunu 7-zip ile içinde xml ler olan bir zip dosyası. windows word 2007 viewer ı kurimmi abi dedi istemedim ofis bana hantal ve pahalı gelio hep nedense :) neyse sonra bunu açmak gerek dedim o an bir hata ettim sanırım uzun sürdü açma kısmı :)

başladım aranmaya konuyla ilgili fazla proje yok genelde döküman var açık bir format süperde açık bir format benzeri yazı kaynıo hertaraf. bide macosx de nası açarsınız yazıları bide arkadaşınızdan docx uzantılı bir attachment lı mail gelirse naparsınız benzeri yazılar. MS office in bu iş için bir converter ı var ki com objesi değil bişey değil oda doc a convert edio ki hiç sevmem. neyse adresini verem convert etmek isteyen çıkar
MS file converter bu aletde istediğim şeyi yapamıo bana basit bir gösterici lazımdı aramaya devam ettim odf-converter diye bir proje buldum aslında bunda da docx çevirrim havası yoktu ya neyse. kurcalarken docx i odt dosyasına çevirdim openoffice ilede açtım fena çevirmiyordu. ama aradığım hala yoktu sonra bi kaç saat daha uğraşdım bakdım ötesi zor bende basit bir şey olsun c# da yazı veremde atam bi yere dedim aha o zamanda googlepages ı buldum önce codeproject e mi koysam diodumda orda yayınlayacak kadar iyi değil dirty hack işde. openoffice yüklüyse sistemde çalışması lazım buyrun kullanın.
DOCXVIEWER

.net ortamı için adam gibi pdf ve odt göstericisi yok bundanda yazmak gerek.

bu arada odf-converter projesi MS tarafından fund edilmiş bu garip neden open office dosya formatına çeviren bir lib yazdırsınki MS. novell ile olan ortaklığından olması imkansız heralde. sonuçda office sandığım kadarıyla MS e en fazla kazandıran yer gerip çok garip.

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...