Saturday, October 29, 2005

google sitemap ve drupal

 

bu drupal aletinin herşeye hazır module si var core gerçekden ufak ama bir sürü module mevcut bu da onlardan birisi iyiymiş.

http://drupal.org/project/gsitemap
CV ve İş bulma sitesi
http://drupal.org/project/Legal –>> site kullanımı anlatabileceğiniz lisansı term of usage koyabileceğiniz mekan
http://drupal.org/project/notify –>> maillerini alıp notify edebilmenizi sağlayan
http://drupal.org/project/simplenews –>> haberleri maile yollayan basit module

Wednesday, October 26, 2005

inux kerneli ve turkey yazık….

 

alakası yok sanki türkiye de linux un kernelinden zerre anlayan adam yokmuş gibi bakın bunada bakın. ve düşünün bu kadar aktivitemiz var web sitemiz var olayımız var LKD var ! demekki bişeyler eksik.

sizinde tahmin edebileceğiniz gibi yeterli donanım yani C bilgisi ve linux bilgisi yok. girin irc.freenode.net e orda meşhur fazlamesai odasına herkez bir linux uzmanı, kernel hackeri edasında /usr/src/linux den haberi olmayan, linuxde xmms dinleyince linux bilen olmuş insanlarla dolu. bu durum tabii ki bizim müthiş süpper donanımlı üniversitelerimizlede ilgili. O kadar güzel bi eğitim veriliyorki çocuk vb6 da telefon rehberi yazınca sanıyorki kendisi olmuş.

bide burda aklıma geldi IBM turk ede ters konuşayim. Nedenmi kendilerine geçen seneki linux uygulama geliştirme yarışmalarının sonunda konuşmuşdum bu IBM firması herkezinde bildiği gibi devasa uluslararası kocaman bişe. değmediği alan pek olmadığı için “firma” demeye elim varmadı güzel makale cart vede curtlarıda(documentation/red book) var. neyse dedimki bu türkiyede open source yazan çok az millet kod yazmayı bilmiyor tecrübeye eğitim ihtiyaçları var. bende dedim gönüllü C++ dersi workshopu yapabilirim. konuştuğum kişinin adı neydi hatırlamıyorum IBM in lab ı var içerde bu işler için hazırlanmış ondan sorumluydu. direk sordu. “ne yazılacağına kim karar verecek.” dedim ben karar veririm beleşe ders vermişim bu open source aleminden bi nebze anlarım heraldeki mantıken benim karar vermem yerinde olurdu. oda yok olurmu falan dedi kapadı konuyu. yaw bu IBM denen firma open source a milyar dolarlar harcıo bi lab ı tahsis etmek bu kadar zormuydu bu kadar mı değersiz bu türkiye IBM in gözünde. insanın aklına herşey gelio……

sony xperia 10 VI did not like the case

After iphone 16 I wanted to test an android and looks like sony xperia 10 VI is nice, which is 6.1 inches, but it was narrow and longer than...