Sunday, November 02, 2008

Mysql ve garip hatası: Got an error reading communication packets

sabahdan beri mysql de bi hatalardır gidiyor. ve bu hatalar herhangi bir sebep olmaksızın olduğundan çözemiyordum evvela logları açtım. asp.net mysql e bağlanamıyorum hatası veriodu sadece mysql in logları açınca olay aydınladı.

Exception information:
Exception type: MySqlException
Exception message: Unable to connect to any of the specified MySQL hosts.

bu hata hiç birşey anlatmıyor çünkü zaten normalde çalırşırken ara ara verilen bir hataydı bu. neyse mysql in loglar şu şekil açılıyor.
log-slow-queries
log-error
bu iki satırı my.ini dosyasında [mysqld] altında bi yere yazın ve mysql i restart edin. sonuçda mysql administrator un server logs bölümünde manalı mesajlar görmeye başlayacaksınız. neyse yakaladığım hata da başlıkda geçtiği gibi şu satırdan onlarcaydı
081102 7:29:35 [Warning] Aborted connection 15517 to db: 'motosiklet' user: 'motor' host: 'localhost' (Got an error reading communication packets)
bu hata çıktığı zaman hakkaten asp.net hosta bağlanamayıp hata sayfasına gidiyordu. altından girdim üstünden çıktım sistem windows ama linux dede bu tip hatalar ile karşılaşanlar çok. compression denedim.
http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/communication-errors.html 
linki heryerde çıkıyor karşınıza bunu okudum max allow packet size ı ile oynadım. yok bi türlü sağlıklı bi çözüm bualamadım bu hata hep var. en son name pipe ile bağlantı kurim lan yeter bu TCP/IP dedim denedim ve vala. hata hala var ama site çakılmıyor :) bakalım ne kadar dayanır. sıkıldım bu dengesiz hatadan bilen varsa sağlıklı yolunu söylesin.

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...