Monday, January 12, 2009

Bedava PACS

PACS resim kaydetme gönderme alma ve saklama işlerine toplucana denen isim. bundan bi buçuk sene kadar önce başdan sona DICOM standardı okuyup epey araştırma yapmıştım. sonra istediğim gibi gitmemişdi işler ve bırakmıştım peşini. o zamanlar iki tane proje vardı takip ettiğim. şimdi görüyorumki ikiside almış başını gitmiş.

clearcanvas kodunuda epey okuduğum proje çok temiz ve güzel çalışıyordu. şimdi RIS de çıkarmışlar pacs de çıkarmışlar ben gördüğümde sadece workstation yapıyorlardı. workstation doktorların önünde duran dijital ortamda radyolojik çıktıları görmeye yarayan alet. BSD ile lisanslanmış istenilen her yola kullanılabilir.

bir diğer projede dcm4che idi. alman mühendislik harikası jboss üstünde çalışan bir pacs. sitesi değişmemiş pek sanırım hala sağlam bir pacs olsa gerek.

Türkiye deki hastanelerin bilgi işlemleri tarafından zırt diye kurulup kullanılabilecek yapıları var. ihale açmadan umarım burayı görürler.

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...