Monday, January 12, 2009

p2p flash yolda

uzun süredir bunu düşünüyordum. bir sürü video servisi var internette ve kısaca flv çalıyorlar. misal ben youtube de bişey izlerken çok komik bulup msn de paylaşıom yada benzeri bi şekilde de yayılıyorlar. herkezin makinesinde flash player kurulu. aynı networkde oldukça ben huylanıodum misal yan masadaki kişi izlio bana yolluo ben tıkladığımda haydii koca flv yine iniyor bana te youtube den. durum ne kadar vahim günde milyon pv yapan bi site için tahmin bile edemiyorum. sonuçda bandwidth masraf demek.

bide kullanıcı açısındanda hezimet her seferinde ta karşı serverdan alınırmı aynı şey yan bilgisayarda var. p2p li bi flash player olmalı diyodum kendi kendime ki az evel bakim ulan dedim "as3 p2p" yazdım ve pat iki tane makale buldum. flash player 10 ile birlikde p2p yapıcaklarmış. rtmp diye bir protocolleri vardı bide rtmfp uydurup ona sığdırıolar gibi. ama hala herşey oturmamış okuduğum kadarıyla ki 10 da hala beta. bide adobe flash server tarafında bi sürü implementasyon gerekicekmiş. hmm acaba red5 in durumu ne olaki.

neyse okuduğum hikayeler şunlar

http://justin.everett-church.com/index.php/2008/05/23/astrop2p/

http://gigaom.com/2008/08/04/the-gigaom-interview-kevin-lynch-cto-adobe-systems/

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...