Wednesday, July 05, 2006

XMLbeans ve flash remoting

 

şimdi bunları beraber çalıştırmadım ayrı ayrı zamanlarda oldu :) önce .net de eskiden kullandığım bi teknoloji vardı bu sıra bir firmadan eşşek kadar XML gelince bende onu hatırladım. konun adı XML serialization. bu dalga bize elimizdeki classlardan xml çıkarmayı ve hatta elimizdeki xml i tekrar o class türünden obje yapmaya yarayan tertemiz bir mantık bir teknolojidir. bu gelen eşşek XML için bunu neden yapmıyorum dedim yoksa koca XML de gez dolan parse marse uzun iş. başladım bakınmaya bide ne görim apache nin altında adamlar yazmışlar bu işi. java nın içinde gelmesi gereken bi nane ama neyse şimdi açmıyim azımı javaya zate anlaşamıom kendiyle.

XMLbeans

bunlan “C:\Documents and Settings\ozkan.pakdil.OZKAN\Desktop\xmlbeans-2.2.0\bin>scomp.cmd -out tmp\MuyapObjects.jar MusicDBExport.xsd -compiler “c:\Program Files\Java\jdk1.5.0_06\bin\javac.exe” -src tmpsrc” komutunu çalıştırdım ve xsd den aldım java kodlarını. ve bi dünya problemden sonra çalıştırmayı başardım artık XML den gelenlerin içinde array içinde gezer gibi gezebilioz yarınada insertlerini yazem.

flash remoting için amfphp.org kullandım o kısmı kolaydı apache php ve mysql mis gibi çalışdılar ama AS2 yapmadığım için flashda epey hata aldım uraştım ama artıkın gazogen veya benzeri server ile konuşan bir swf yazmak an meselesi oldu :)

No comments:

sony xperia 10 VI did not like the case

After iphone 16 I wanted to test an android and looks like sony xperia 10 VI is nice, which is 6.1 inches, but it was narrow and longer than...