Friday, March 02, 2007

SDP nedir ?

Service Delivery Platform diyede geçer kendileri kurumsalların hizmetlerini topladıkları kümedir. mesela turkcell ve avea da bu sdp denen şeyi var ve axis ilen webmethodlar yazılmış. axis de apache nin delikanlı bir projesi. apache nin bütün projelerine kişisel saygı duyarım kitap gibi projelerdir genelde.

fakat wsdl in vs.net e sokulması ve işlevsellenmesi için kan çekio insandan. bazen de yok soap header editliosun yok bilmemne garip garip hareketler. 2003 den beri webmethodlarla haşır neşirim. normalde hiç gerekmeyen bişeydir bu. direk argümanlarda herşeyi sökebilirsin. webmethod soap standardlarında dataset bile dönebilirsin. out veya refere değişkenler tanımlayabilirsin. bi sürü kabiliyeti olan böle güzel bir teknolojinin böyle garip durumlara sokulmasını henüz anlayamadım. neden gelen giden xml veya soap header ı ile uraşayımki.

sonuçda yapı yeterince high level neden aşşalara inioz. tabii o zaman c# da implementasyonları zorlaşıyor. javada wsdl2java nanesiyle cört diye halledilebilio diye duydum ama denemedim.

yazık..... harcanan zamana iş gücüne çok yazık....

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...