Tuesday, May 08, 2007

java open source oldu

OpenJDK
aylardır bunla ilgili yazılar görüp duruyordum bugün yine birine rastaladım. fazla ilgili olmadığım bi konu aslında java ama naletin kendiyle yazılmış o kadar çok proje ve iş var sonuçda biryerlerde hep rastalşıyoruz.

bana kalırsa .net in yükselişinden sonra java kendini open source yapmaya karar verdi çünkü windowsu tamamen kaybedecekdi. open source yaptı bu bunu değiştirecekmi hiç sanmıyorum ama şunu tahmin ediyorumki hızlı çalışan java programları türeyebilir yakında :) o zaman bende java da gui yazmakdan sıkılmam hatta isteyerek yazarım. sonuçda ne zaman kendisiyle bişey yapsam sanki yapmasam daha iyi olurmuş hissine kapılıyordum.

tahminim bundan sonra bir community çıkar bu işe el atar ve adam gibi exe dosyaları çıkmaya başlar öyle çakma toplama değil gerçek exe. exe derken executable kastediyorum. linuxde de freebsd dede windowsdada hızlı çalışan exelerimiz olabilir.

çakma toplama exe nedir derseniz JSmooth bu alet sayesinde alınan çıktıyı kastediyorum. bat dosyasından farkı olmayan basit bir başlatıcı.

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...