Tuesday, February 06, 2007

Commission Junction nedir

internette e ticaret gelişti gelişti ve gelişti önceleri satıcılar affiliate sistemleri kurdular sitelerden bir bir affiliation alındı onlardan alının bannerlar kendi sitelerimizde yayınlandır ve kazançlar takip edildi. fakat e-ticaret o kadar çoğaldıki artık millet yemeksepetinden yemeğini hepsiburda dan kitabını alır oldu ve daha bi çok bilmediğimiz sitelerden alış veriş başladı. işte burda Commission Junction(CJ) ortaya çıkdı.

reklam verenlerin ve reklam alanların ortak noktası gibi bi yer burası. adobe da burayı kullanıyor acdsee ve daha bir sürüsü.sitenizde satabileceğinizi düşündüğünüz ürünler için reklam verene yazılıyorsunuz sistemde ve onun bannerlarını yada nesi varsa satmaya çalışıyorsunuz kendi siteniz üstünden. CJ merkezde oturan bir nevi hem banner server ı hem yayıncıyı hem üretici koruyan bi ara şirket olmuş oluyor.

tahminim önümüzdeki 2 sene içinde türkiyeyede böyle bişey gerekecek ve hatta yazanda köşeyi dönecekdir :D. süre belki 2 sene olmayabilir dahada uzun olabilir sonuçda adsl ve internetin gelişimiyle orantılı. wimax i bi çıkarsalardı. neyse bundan yazmakda fayda var.

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...