Wednesday, September 12, 2007

asp.net den başka neler var çabası içinde

bi önceki yazıda anlattığım gibi java denemelerim bitmedi bu arada okurkene okurkene RoR a geldim. baktım godaddy destekliyor neden olmasın dedim ve ilk ror tutorialimi bitirdim. alet db ye epey hassasmış database.yml dosyasında 10 dakka oynadım bi türlü
error Before updating scaffolding from new DB schema, try creating a table for your model (Mujuser)

hatasını geçemedim sonradan öğrendimki oluşturmak istediğinizin kontrolün adında bir table gerekio sonunda da s olması ve o table da en azından bir ID kolonu bulunması gerekiyor yoksa ror kod generate edemiyor çatlıyor.

sorunları çözdükten sonra çalışır halini görmek nasip oldu bakim bu rb uzantılı dosyalar ne ayakdır dedim ve umduğum gibi python indentation u çakması sonunda noktalı virgül olmayan değişik bir syntax daha. {}(dantelli parantez) lerde kullanılmıo sanırım gözüme çarpmadı. bir türlü bu tipi sindiremedim. python da böyleydi.

bu arada netbeans ile de pojolar ve persistance naneleri çıkarmayı becerdim fekat insertlerini yazmadı yada ben henüz bulamadım. bakim hostingde çalışacakmı dedim. sonuç godaddy de kod çalıştırmak ayrı bir maharet özellikle php değilse. sonuç hala hosting ve frameworksel problemleri aşamadım bunaltı içindeyim.

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...