Wednesday, October 10, 2007

Godaddy Mail Server

Uzun süredir mutlu mesut kullandığım godaddy de mühim problemi bu gece çözdüm. durum sadece hosting için para ödüyor olmam :) her nanesine ayrı ayrı yetişilmez zaten. problem bu hostingde mail hesabı açamamam aslında hosting accountunda mail falan olmasıda garip olur. öte yandan godaddy diyorki domaini benden al 10 tanede bundan 20 tanede free mail. ama domaini ondan almadıysak nolucak.

godaddy de benim accountumda her domaini host edebiliyorum ama o kadar. peki diyelimki turkticaret.net den bir domain almış bir arkadaşım var ve bu aldığı domaini kendi hostingimde yapıosam. o zaman bu işin olur yolu arancak.

adım 1 google small bussiness adı altına bişeyler veriyordu lan o neydiki diyip arama yapılır. sonuçta bulunur :) hakaten adıda small business olan bölüme girilir. ordan get started ve wala hakaten olay free dir kuşku ve korkuyla ilerlenip gereken hesap açılır.

adım 2 içerdeyiz domain adımıza uygun google apps açtık ama bu godaddy ile ilgili ayarların yapılması lazım. aha "Domain Settings" yazıo ne olaki diyip girip ordan gereken ayarlar bulunur burdaki adımlar izlenir ve mutlu son.

domainimizi uygun biçimde google a yönlendirdik sadece mailler için, artık hostingi godaddy den maili de gmailden yönetcez.

allah derim ulan daha nolsun :)

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...