Friday, October 12, 2007

RSS ve image ve img gösterememek

RSS lerde imaj olabilmesi durumu uzun süredir var bugün bi şekilde rss generate edicem ve imaj sokmam bu sefer kesin şart. önceki denemem la-lu daydı olmadı olmadı sikerim diyip vazgeçmiştim :) neyse velhasılı açtım yine aynı kodu gereken db bağlantıları bilmemne ekledim ama bir türlü rss itemlarında img gösteremiyorum. normal html giriom olmuo normal olmayan şeyler giriom olmuo meğersem hala ne boka yaradığını bilmediğim bi şekilde sokuluyormuş.

CDATA tagıyla sokuyorsunuz. bu ne iştir hala bilmem böle [[]] garip bi şemali vardır ! taşır falan neyse rss ine resim sokmak isteyene temiz bir örnek yazayim bir daha uraştırmasın.

<item>
<title>Canavar VN800</title>
<category><![CDATA[Cruiser-Chooper]]></category>
<category><![CDATA[Kawasaki]]></category>
<category>Istanbul</category>
<link>http://www.motosikletpazari.com/motor/ilangoster/11.aspx</link>
<description>
<![CDATA[ <a href='http://www.motosikletpazari.com/motor/ilangoster/11.aspx'><img src='http://www.motosikletpazari.com/ilanresimleri/11/1.jpg' alt='Canavar VN800 Cruiser-Chooper Kawasaki Istanbul' width='200' height='150' border='0' /></a><br/> ]]>FULL

Moto City Kiziltoprak BP yani
</description>
<pubDate>Tue, 09 Oct 2007 15:43:11 GMT</pubDate>
<guid>http://www.motosikletpazari.com/motor/ilangoster/11.aspx#TOP</guid>
</item>


örnek gayet açıklayıcı bide şunu ekleyem bu cdata tagı arasına direk html girebiliyoruz. mis gibide gösterio FF de ie7 de.

motor rss
dahada detaylı bir rss istiosanız www.celebslam.com un rss ine bakın WP güzel teknoloji tabii cokur cokur çıkartıo böle şeyleri :)

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...