Friday, October 19, 2007

Google Webmaster Tool Verify Site

Bu Google Webmaster Tools(GWT) çok iyi bir nanedir diyemicem ama sitelerin indexlenmesini hızlandırdığı için ve azcıkında aramalar ve linklenmelerle ilgili bilgi verdiği için kullanmak bi nevi vacip. google farzı :) neyse dini karıştırmayalım. bu dalgaya sitemap verilebileceğini zaten biliyorduk. bide üstüne istatistik gösterdiğinide benden duymuş oldunuz.

konu "Verify a site" adlı araçta. ne zamanki yeni domain eklerseniz sizden bunu yapmanızı ister google ve derki birkaç yolun var bu işlemi yapabilmek için seç birini. bu seç birini ilerde gelişir bu yazı şimdi için geçerli olacak.

* Add a meta tag
* Upload an html file

bu meta tagı seçende size özel bir kod verir bunu gidip html de head tagları arasına yerleştirmeniz gerekir bu işlemi yapıncada verify tuşuna basınca zınk diye aferim oldu der. örnek yerleşim:

<head>
......................
<title>Süper</title>
<meta name="verify-v1" content="LI7PGnlT3D9mSEdUQ8XrzWV2rnhyMRfi7w+1vJWJCKc=" />
......................
</head>


işin o kısmı cirlop gibi çalışırken aylardır denememe rağmen upload html file çalışmıo deli olcam. burdan yetkililere seslenmek istiyorum nedir bu çektiğimiz html e incik boncuk soktuğumuz yahu upload file özelliğini çalışır kılında rahat rahat halledelim şu işi.

bu arada bu opsiyon seçildiğinde sistem geçici olarak bir problem yaşadı(Our system has experienced a temporary problem.) der durur. aylardır. ahada google'da bug buldum işte :D

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...