Tuesday, November 27, 2007

Programcının iş Görüşmesi

son 2 gündür ordan burdan iş görüşmeleri yapıom ne sorular :)

hangi dilleri biliosun işte c#,c,java ,php falan. falan kısmıda açıklanır. aslında c# da iyiyim diğerlerindede bişey olursa çözüyorum. sonuçta hiç bir programcı kafasında gcc taşımak zorunda değil.

mademki c# da iyisin soru gelir. "int x = 1; int y = x++;" what is y? bende direk 2 dedim. sonra açtım denedim vs.net bu esnada görüşme devam ediyor. baktım cevap 1 miş. dedim 1 miş denedim dedim :)

bide fibonacci serisini hesaplayıp kaçıncı adımda ne değer verdiğini çözen kodu yazınız. bunu kağıda yazmamı bekliolar. 2 dk uraştım sonra açalım wikide google da bakalım dedim. en dandik kitapda bile geçen en basit örnektir bu dedim. şimdi açtım google ı 45 saniyede hem recursive hem döngülü olanı buldum. meraklısına buyrun

programcı program değildir bunu anlatmak lazım. programcı kıçını kırıp konuyu çözendir. kafasında bu tip bilgiler taşımak zorundada değildir. sonuçta her an kullanılmayan bilginin ne alemi var.

5 comments:

Unknown said...

hem c#'da iyiyim diyip, hem de "int x = 1; int y = x++;" gibi bir ifadeye direk 2 diye atlamak biraz çelişkili değil mi sence de?

ozzy said...

bunları bilmek bişey getirmicek. sonuçda compiler değiliz yazıda onu anlatmaya çalıştım :)

SnefeRu said...

koptum üstad ya, gcc olayı süper olmuş... kim görse orda 2 diye atlar sanırım. bende atladım ama ders oldu artık -) neden 2 değil lan o...

ozzy said...

++ operatörü sağa yazılırsa sonradan sola yazılırsa önceden etkir. yani sağına yazınca bunun değeri önce atanır sonra artırılır. bi alt satırda x e bakarsan 2 görürsün. soluna yazarsanda önce artırma işlemi yapılır sonra atama yapılır. o zaman 2 olucaktır. örnek:

int x = 1; int y = ++x;
MessageBox.Show(y.ToString());

SnefeRu said...

hmmm hatırladım c ve türevi dillerde öyle bir muhabbet vardı. biz moron delphiciler öyle esnek işlere tabii değiliz. eyvallah -)

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...