Saturday, October 13, 2007

Mail Subscription

yani

mail aboneliği

konusu. rss imizi yazdık ama bide bu rss de geçen verinin milletin mailine gitmesini istiyoruz. olmaz ya hani bir nevi haber bülteni hesabı.her sitede olan gayet standart bi konu.

bunun için kod yazmamıza gerek yok thanks to web 2.0 feedburner bu hizmeti veriyor. rss ini feedburne veriyor ve diyorsunuzki bunu maille yayınla. bu kadar basit.
bende arayüz ingilizce nerden türkçe yapılır bilmiom bide soktumun ekran kartı sebebiyle screen shot alamıom ama yol göstermesi açısından adımları anlatacağım.

1. adım feedburner.com a gidip yukardaki "My Feeds" linkine tıklayın. o size feedburner a verdiğiniz rss leri listeleyecektir.

2. hangi rss e mail olayı vercekseniz seçin orda tablarla stat ları açacaktır. o tablardan "Publicize" tabına geçin

3. soldaki linklerden "Email Subscriptions" ı seçip activate diyin sayfanın aşşasından

4. "Subscription Link Code" başlığının altındaki kutuda geçen link kodunu alıp kendi sayfanıza yerleştirin.

oraya tıklayan kullanıcılar bi bot kontrolünden geçip kayıt olcaklar rss inize sonuç yeni yayınlar girdikçe rss e abonelerin mailine mail olarak gidecek. bi önceki blog da verdiğim motor rss linkinde bir sürü motor vardı ulan millete habire böle çoklu çoklu mail gitmesin diye korkuodum ama test ettim feedburner işini bilio abone abone olduğu tarihden sonra yayınlanan rss haberlerini mail olarak alıyor. sonuç:

feedburner rocks

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...