Saturday, October 20, 2007

Mp3 Sitesi

En sonunda benimde bir mp3 sitem oldu :) ringofon firmasının verdiği gelir ortaklığı sisteminden ve kodundan açıverdimdi. önce seo sal problemler yaşadım(godaddy nin serverları alem yemin ediom nasıl çalışıo kod hayretler içindeyim :O) şimdi düzelttim. cirlop gibide çalışıyor. verilen kod atla deve değil gayet rahat içinde top oynanıyor. bende biraz işlevsel koyim dedim.

küçük küçük dinleme imkanları çok hoşuma gitti. download sayfasındaki tabii bunu hemen ana sayfadaki listelere eklemeliyim diye düşündüm. alet gidip ringonun serverlardan veriyi aldığı için benim siteye yapılan bir istek aslında arkada 10 larca istek olabiliyordu. uleyn şimdi lokalde mesele değilde server zaten amerikada git onu al bunu kes ötekine ekle uzun sürüyor acilen caching eklemem lazım dedim ve bu yazının ana konusu ordan çıktı. kral php ci değilim ama çözerim.

<?php
$cachefile = 'cache/index-cached.html';
$cachetime = 5 * 60;
// Serve from the cache if it is younger than $cachetime
if (file_exists($cachefile) && time() - $cachetime < filemtime($cachefile)) {
include($cachefile);
echo "<!-- Cached copy, generated ".date('H:i', filemtime($cachefile))." -->\n";
exit;
}
ob_start(); // Start the output buffer

/* The code to dynamically generate the page goes here */

// Cache the output to a file
$fp = fopen($cachefile, 'w');
fwrite($fp, ob_get_contents());
fclose($fp);
ob_end_flush(); // Send the output to the browser
?>


anladığım kadarıynan 5dk da bir yenilenecek bir cache koyuyor ki bu gayet yeterli. "/* The code to dynamically generate the page goes here */" bölgesine istediğinizi koyun cache folderi açıp onada 777(chmod) verin gitsin mis mis :) php nin en güzel yanıda bu nazlanmadan çalışması. ama kod yazarken yine epey bi can sıkıntısı. => atama operatörü klavyenin bir ucundan bir ucuna $ işareti her değişkenin başında. sanki dil ingilizce klavyeye özel yazılmışda bizim klavyede yazması iki kere zormuş hissine kapılıom her seferinde bide adam gibi bi idesi olmaması sebebiyle ne bir code indention ne bi düzen zaten alışığım öle atomic kodlar yazmaya bi daha okursam çözmesi 2dk daha fazla zaman alıo ama napam onlamı oynicam :)

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...