Monday, October 15, 2007

RegEx

Regular Expression olarak bilinir. özünde textlerin sql i gibi bir tanımlama yapılabilir. daha anlamlı uzun açıklamak için misal elimizde bir text var ve içinde 90-555-5555555 gibi geçen bir stringi aramak istiyoruz. nasıl yapabiliriz dediğimizde.

Binary search ot search bok search diyenler çıkacaktır hatta dictionary yapar ordan en hızlı bulurum diyen çıkacaktır. eminimde yapılır :) peki bunu implement etmek ne kadar zaman alacaktır tahminen 2 gün. hadi iyi coder olsun sağlam çalışan bir kod koyması 5 saat. bu arada string bu "90-555-5555555" değilde "90-999-5555555" olursa nolucak algoritmamı değişcek yok iyi coderim ben harika yazdım onu parametrik çalışıo peki evladım aranacak stringi "амина çаким <клавые> русçа олду" yaptım şimdi nolucak yamulcak şimdi olmasa illa biyerde çatlar. o sebep regex tavsiye ediyoruz.

az evelki örneği çözen regex patterni:"[+]\d+[-]\d+[-]\d+" istediğin kadar değiştir kaçırmaz. regex libleri her dil ortamında bulunun string arama işlemlerinde en uygun oturmuş algoritmaları barındıran liblerdir. bir regex libinde annesini bile bulabileceğini söyleyen bir deyim duymuşdum. yani içinde ne var hiç sormayın ama güzel çalışıo :) kullanalım kullandıralım.

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...