Monday, November 19, 2007

Git on Windows | KernelTrap

Git on Windows | KernelTrap

tatlı tatlı RSS okuyorum oda ne Git için windows versiyonu çıkmış. Linus bi ara google ın toplantılarından birinde tamamen pazarlamacı havasında CVS ye giydirip SVN yede burun kıvırıp kendi yazdığı. hatta kernel gelişimine aktif katılmayı durdurupda bunu geliştirdiğini anlatıyordu. bu muhabbet bi kaç ay önceydi. neyse bunu yazı yazmaya yöneltecek konuya gelelim.

This lovely dark 4am is as good an occasion as any to offer to you the 5th issue of the msysGit Herald, the not-quite-biweekly news letter to keep you informed about msysGit, the effort to bring one of the most powerful Source Code Management systems to the poor souls stuck with Windows


son cümleye koptum. sabahın 4 ünde eleman kanırmış olayı windowsa getirmeye çalışırken en sonunda becerio ve sevinçli üstünede bele züper bele halika bişeyi windows kullanıcılarının fakir ruhlarına bağışladık hadi sevinin dio. fakir ruh ne bende tam anlamıom bu terimlerden de inceden dalgaya alıyor :) hakkıda eleman kasmış. fekat konu sadece ortadaki bir windows linux sidik yarışı değil birazda çıkar durumu gibi. ben linus'un google da verdiği konuşmadan şunu anlamıştımki bunu linus bi şekilde yaymak istiyor hemde çok istiyor.

çok istemesi garibime gidiyor. açık kaynak kodu bilgi paylaşımı ve var olanı daha iyiye taşımayı isteyen bi felsefeyken linusunki biraz pazarlama gibi. en azından bu konuşması öyleydi.

merak edenler için buyrun izleyin



bu arada heyecanlı ruhlar zıplayıp kurma çabalarına girebilir. denemek istiyorsanız linuxu kullanın windows versiyonun oturması kullanılır duruma gelmesi nerden baksan 6 ay :)
PS:ben denemedim de ordan biliyorum :) tortoise takımları(tortoisesvn.tigris.org,www.tortoisecvs.org) bunu ele almadan zor.

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...