Monday, November 26, 2007

Linux Hibernate

uzun zamandır sağlıksız olarak çalıştığını gördüğüm ayarlaması dert olan linuxdeki hibernate konusu ubuntu 7.10 ile tarih olmuşa benziyor. az evel hibernate ettiğim makine yaklaşık 25 saniyede açıldı :)

gerçi hibernate olurken bi kaç info bıraktı hiç bir arayüzde vermedi. ben önce sistem çatladı sandım makineyi açtım. grubuda ayarlamıştır şimdi pat diye linuxe atar sandım oda olmadı gayet doğal grub arayüzüm geldi. ordan ubuntuyu seçince açılış ekranı geldi progress bar ilerlemedi. ben yine çatladı dedim ama en sonunda monitor kapalı olarak açılış yaptı :) nedendir bilmiom bu versiyon ubuntu X i açınca benim monitor bi kapanıo sonra dürtekleyince(herhangi bişeye basınca klavyeden) açılıyor.

en son login olunan kullanıcının şifresini istedi X ve pat KDE deyim.

en son 2005 de mandriva yada debianda kurcalamıştım bu konuyu o zaman kernel derleyip hede hödö ayarı yapınca sistemim çatlamıştı :) bende uraşmadımdı bi daha. fakat ne zaman kursam aklıma gelince deniyordum artık güzel güzel çalışıyor huzurla kullanalım.

2 comments:

Pamela Lund said...

Hey there - You commented on my video on 1938media asking if I had an SEO site. I just recently started my own after contributing to others. It's thatpamchick (dot) com.

Thanks for watching!

Pamela Lund said...

Hey there - You commented on my video on 1938media.com asking if I had m own SEO blog. I just put it up after guest posting for others for a while. It's thatpamchick (dot) com.

Thanks for watching!

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...