Tuesday, January 20, 2009

bu sıralar araştırdığım konu web tabanlı oyun

uzun süredir piyasada olan bi konu olan web tabanlı oyunların sanırım en ünlüleri ogame ve travian. ikiside özünde savaş oyunu biri age of empires ötekisi star craft ın web hali gibi. çok görsel kuduruk oyunlar değiller 3 boyutlu hiç değiller. ama yinede güzel tutuyorlar. herkez bi şekil bi ucundan olaya salça oluo bi zaman.

bende çok saldırı yiyip yılana kadar travian ve ogame oynamışdım ama bi yerden sonra eh diyip çıkmıştım. araştırdımki bu işe MMORTS deniyor açılımı Massively multiplayer online real-time strategy. özünde MMORPG den tek farkı log of da olunsa oyunun devam ediyor olması. MMORPG en büyük örneği wow(World Of Warcraft) dur. onda log off olunca oyun karakteri yada ülken ana tema neyse özellikleri kayıtlı sizi login olana kadar bekler.

GameForge un geliştirdiği bu ogame ve travian ve diğerleri ile ilgili bir oyun trafik raporu. konu ilgimi çekmeye başladı bu sıra ama adam gibi hikaye ve design olmadan adam gibi bişey yapmak imkansız duruyor.

No comments:

odd string diff

 https://leetcode.com/problems/odd-string-difference/ Beats 19.92% of users with Java   class Solution { public String oddString ( S...